UMETNOST PUTOVANJA – najnovija knjiga Samizdata B92 (priče sa putovanja i fotografije)

UMETNOST PUTOVANJA – najnovija knjiga Samizdata B92 (priče sa putovanja i fotografije)

 

 

 

 

.

.

.

.

“UMETNOST PUTOVANJA”

.

Najnovija knjiga zanimljivih priča sa putovanja i autorskih fotografija

.

.

.

.

.

 

 

 

U okviru izdavaćke kuće SAMIZDAT 92, početkom septembra 2019. izlašla je knjiga “Umetnost putovanja“, Ivane Dukčević. Knjiga se može pronaći u svim bolje snabdevenim knjižarama Beograda, a uskoro i u ostatku Srbije. Osvrt na knjigu i rad autorke napisao je i turski diplomata, koji je na mestu atašea za kulturu u Ambasadi Republike Turske, boravio u Beogradu i sarađivao sa ivanom, i u okviru Ambasade Republike Turske, zajedno sa Njegovom Ekselencijom Ambasadorom Republike Turske organizovao veliku izložbu njenih autorskih putopisnih fotografija:

.

.

.

 

“Kako bismo razumeli neku vekovima i hiljadama godina staru zemlju i civilizaciju, često pribegavamo knjigama poput vodiča ili putopisa koje su napisali stranci. Verujem da će i knjiga Ivane Dukčević, koju lično poznajem i sa kojom sam imao sreću da sarađujem, biti jedna od njih, jer čini spoj pedantnosti, umetničke osećajnosti i truda.”    

.

– Soner Šahin (Soner Şahin), diplomata i bivši ataše za kulturu Ambasade Republike Turske u Srbiji

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

Priče sa putovanja nastale su kao rezultat dugogodišnjeg, samostalno organizovanog ličnog putničkog iskustva, istraživanja i saznanja o predelima čiji su istorija, umetnost i kultura ostavili dubok trag i obogatili autorkin um i dušu. Knjiga sadrži lična saznanja i doživljaje sa putovanja, ostvarena u poslednjih desetak godina, i sastoji se iz pet zasebnih delova – razvrstanih prema destinacijama.

 

U ovoj knjizi, pisanoj u pripovedačkom i putopisnom žanru, inspiraciju za putovanje mogu pronaći zaljubljenici u pejzaže, istoriju, umetnost i kulturu zemalja kao što su Japan, Iran, Turska, Španija i Italija. Ono što povezuje putovanja u svaki od ovih naizgled potpuno različitih delova sveta su: duboko ukorenjena tradicija, istorija koja seže do u daleku prošlost, karakteristike i interesantni običaji ljudi, i bajkoviti pejzaži koji svojom ponekad bezvremenom lepotom nalik scenografiji prate tekst.

.

.

 

 

 

 

 

error: Zabranjeno kopiranje članaka i preuzimanje slika.