Upozorenje turistima, na putovanje u SAD

Upozorenje turistima, na putovanje u SAD

 

.

.

.

.

Upozorenje turistima

na putovanje u SAD

.

.

.

 

 

Američki USA Today, Associated Press i The Times, prenose da osim Francuske, Nemačke i Novog Zelanda koji su samo izdali usmeno upozorenje, vlade Japana, Urugvaja i Venecuele zvanično su objavile da svojim sunarodnicima savetuju da ne putuju u Sjedinjene Američke Države.

.

.

 

 

Zbog poslednjih nemilih događaja u dve odvojene pucnjave u kojima je poginulo preko trideset ljudi, ali i mnogih koje su prethodile, SAD su označene kao zemlja sa visokim rizikom u pogledu stepena nasilja na javnom mestu, naročito na: koncertima, festivalima i sportskim takmičenjima, u tematskim parkovima, na protestima, u velikim tržnim centrima – mestima gde se okuplja veliki broj ljudi.

.

Dodatno, neke od navedenih zemalja označile su SAD kao zemlju, kako se navodi “sa rastućim stepenom diskriminacije – naročito u pogledu rasizma, koji je odneo preko 250 života od početka 2019” i preporučile neodlazak u gradove/regije među kojima se na listi nekih od njih nalaze: Klivlend, Detroit, Baltimor, Sent Luis, Ouklend i Stokton u Kaliforniji, Memfis u Tenesiju, Birmingem u Alabami, i Bafalo u državi Njujork. Američki Gun Violence Archive, dodatno je objavio da je u prvih sedam meseci 2019, u SAD-u bilo prijavljeno više od 250 slučajeva masovne pucnjave sa različitim ishodima.

.

Japanski konzul u Detroitu, u nedelju je zvanično izdao upozorenje u kojem se navodi da ukoliko odluče da posete SAD “građani Japana moraju biti na oprezu od potencijalne pretnje oružjem”, a SAD označio kao “zemlju oružja”.

 

.

(Naslovna fotografija: Broad Street, New York, 2005, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)

 

error: Zabranjeno kopiranje članaka i preuzimanje slika.